3D Printing Tips: Calibrate Your E-Steps

3D Printing & Imaging
YouTube player

 

A very common problem found in 3D printing is that your E-Steps aren’t perfectly dialed in. This can result in little bulges or spots that are too thin. Most 3D printer manuals suggest that you check your E-steps when you begin, but the description of how to test can be a bit confusing sometimes. This quick video will walk you through how to check your E-steps. If you’re looking for more in depth information, Triffid Hunter’s calibration guide probably has the most information available not only on E-steps but most other calibration as well.

0 thoughts on “3D Printing Tips: Calibrate Your E-Steps

  1. 444Rehber says:

    Türkiye gelişmekte olan bir ülke durumunda olduğundan sürekli bir büyüme içerisindedir. İhtiyaca göre her geçen gün ülkedeki yapı sayısı artmakta, buna bağlı olarak da iş yeri, firma, fabrika, alışveriş merkezi, dükkan, mağaza vb. birçok işletme açılmaktadır. Bu insanlar için çok büyük bir kolaylık, aynı zamanda da tatlı bir zorluktur. Zorluktan kastımız ülkedeki yapı sayısı arttıkça bir yeri kolayca bulma da zorlanmaktır. Özellikle bilmediğimiz bir şehre gittiğimizde aradığımız yeri bulmak için mutlaka şehir rehberine ihtiyaç duymaktayız. Bu noktada sizlere yardımcı olacak 444Rehber adlı, Türkiye’nin en kapsamlı rehber projesi, sayesinde dilediğiniz yeri lokasyon bazlı yol tarifi sayesinde hiç zorlanmadan bulabileceksiniz. Defalarca aynı yerlerden dönüp dolaşıp vakit kaybetmek istemiyorsanız, dilediğiniz yeri site üzerinden arayarak zamandan ve birçok şeyden tasarruf etme imkanı bulabilirsiniz. 444Rehber kısıtlı bir firma rehberi projesi olmadığından, firma sahipleri, şahıslar ve kar amacı gütmeyen kurumlar da rahatlıkla siteye kayıtlarına ekleyebilirler. Böylelikle insanlar, eklenen kayıtları site üzerinden aratarak rahatlıkla ulaşabilir. Bu durumda firma sahipleri de müşterilerine güzel bir hizmet sunmuş olacaktır.

    Firma, işletme, mekan vb. birçok adresin; google, yandex, bing vb. arama motorlarında üst sıralarda yer alması da 444Rehber sayesinde mümkündür. Şahıs kayıtları ve kar amacı gütmeyen kurum kayıtları ücretsiz olup, firma kayıtları için ilk yıl 49 TL, sonraki yıllar için 19 TL gibi cüzi bir miktara ürünlerinizi veya hizmetlerinizi dünyaya açabilirsiniz.

    444Rehber’in genel işleyişini daha iyi kavramanız açısından kısa bir tanıtım videosu hazırladık. Onu da izleyerek daha net bilgi edinebilirsiniz.

    Tanıtım videosu :https://www.444rehber.net/tanitim-filmi

    Site adresi :https://www.444rehber.net

  2. Chris B says:

    This is great! I work at a school that build a MendelMax and the Marlin firmware that came with the kit was incredibly outdated. We ended up playing with the extrusion multiplier in slic3r to accomplish the same task, but it would be nice calibrating it properly and getting the multiplier from its current 0.14 to a more intuitive 1.0

    Thanks for the guide.

Discuss this article with the rest of the community on our Discord server!
Tagged

I get ridiculously excited seeing people make things. I just want to revel in the creativity I see in makers. My favorite thing in the world is sharing a maker's story. find me at CalebKraft.com

View more articles by Caleb Kraft

ADVERTISEMENT

Maker Faire Bay Area 2023 - Mare Island, CA

Escape to an island of imagination + innovation as Maker Faire Bay Area returns for its 15th iteration!

Buy Tickets today! SAVE 15% and lock-in your preferred date(s).

FEEDBACK